Historia

FLYGAREN i Hässleholm AB

Ett fastighetsbolag för uthyrning av lägenheter, kontor och friskvårdslokaler.

[divider]

Hjortar

Fastigheten  FLYGAREN har mycket hög standard, konstruktion och utrustning, stor tomt omgärdat med härlig bokskog, betande hjortar och utsikt över vackra Finjasjön. Det finns gott om bilparkeringar och täta bussförbindelser.

Ägarna Karin och Ivar Andersson startade som egen företagare redan 1977 och då med byggnadsfirma.. 1987 ombildades företaget till AB med namnet IVAR ANDERSSON BYGG AB med säte i Vinslöv.nde hjortar och utsikt över vackra Finjasjön. Det finns gott om bilparkeringar och täta bussförbindelser.

Företaget har under åren haft en bred verksamhet med uppdrag främst i både Hässleholms och Kristianstads kommun med bland annat villabyggnation, flerfamiljshus, industribyggnader, butiker, ombyggnader av skolor, försäkringsuppdrag m.m.

[divider]

[dropcap]2005 [/dropcap] inköptes Kasern FLYGAREN på Garnisonen för att byggas om till främst lägenheter.FlygarenMotstånd möttes för bygglov både mot exteriörförändringar och från Miljö och Hälsa för bullernivån från skjutbanorna.

Vi var först på Garnisonen för att få bygglov till lägenheter. Med stolthet kunde vi presentera ritningar på Bodagen 10 september 2005. Intresset var enormt . Till de 11 lägenheterna fick vi 60 st, intresseanmälningar.

FLYGAREN är helt handikappsanpassad med bland annat hiss för att kunna nå både tvättstuga och källarens förråd.

1 juli 2006 blev det klart med inflyttning. Tidigare hade olika företag flyttat in i före detta kontorsutrymme, lektionssal, sjuksköterskemottagning. Hygienutrymme gjordes om till gemensam tvättstuga och för spa.

[clear]

  • 2008-06-02 tog nya ägare över verksamheten i Vinslöv och vårt företag fick nytt namn registrerat till FLYGAREN i Hässleholm AB.
  • 2008 monterades effektfull trädbelysning runt hela fastigheten.
  • 2009 byttes stolpbelysningen ut mot ny för att ge en snygga infarter.
  • 2010byggdes maskingarage.
  • 2011 byggdes byggdes bilgarage.
  • 2012 yttre miljö förbättrades.

Vårt företag har alltid präglats av kvalitetstänkande och därför var vi mycket glada över förvärvet av FLYGAREN som har modernt byggsätt och utrustning.

En diamant skall finslipas och det håller vi på med framöver. FLYGAREN med dess omgivningar blir bara allt bättre som bara kan upplevas på nära håll. Från att ha varit en ändstation, hamnar FLYGAREN medFinjasjöpark framöver mitt i centrum.

Ivar Andersson